16:47 Bajza Bikram Yoga | Andi
Bajza Bikram Yoga
Bajza Bikram Yoga
inspiration. move. change.
HU
nyelv
EN

Andi

görgess lejebb

Mivel szüntelenül keresem a kihívásokat, ezért a sport mindig is nagy szerepet játszott az életemben. Rengeteget futottam, így 42 évesen elhatároztam, hogy lefutom a maratont. Úgy gondoltam, a futás mellé nem árt egy kis nyújtás sem, így 2010-ben elkezdtem jógázni.

Hosszas keresgélés után végül a Bikram jóga mellett döntöttem, hiszen nagyon izgalmasan hangzott, hogy 40 fokban 40%-os páratartalom mellett kell mozogni. Az első órán viszont úgy éreztem, hogy ezt nem lehet túlélni, és lehetetlen végigcsinálni.

A legnagyobb sikerélményem az volt, hogy sikerült végig bent maradnom a teremben. Nem vagyok olyan típus, aki könnyedén feladja a dolgokat, így úgy döntöttem, hogy próbabérletet vásárolok és mindennap elmegyek jógázni. 

Néhány alkalom után pedig végre úgy éreztem, MEGÉRKEZTEM. Mintha teljesen kicseréltek volna! Jobban ment a futás, türelmesebb lettem önmagamhoz és a környezetemhez, a bőrömnek pedig nagyon jót tett az állandó méregtelenítés. 

A hétköznapok során nehezen tudunk figyelni a megfelelő folyadékbevitelre. De ha bikramozol garantáltan megtanulsz figyelni a tested jelzéseire és már nem lesz gond napi 2-3 liter víz elfogyasztása sem.

2012-ben aztán olyan élethelyzetbe kerültem, ami miatt valami nagyon nagy változásra volt szükségem. Így döntöttem el, hogy a 2012-es őszi oktatói tréningre kiutazom Los Angelesbe és végigcsinálom a 9 hetet. Itt végül úgy éreztem, megkaptam azt a változást, amire szükségem volt.

Életem addigi legnehezebb, és egyben legszebb 9 hete volt, de minden nehézsége ellenére úgy érzem, megérte. Ezután úgy gondoltam, át kell adnom másoknak is ezt az érzést, így amikor hazajöttem azonnal tanítani kezdtem – pedig nem ez volt a célom. 

Most, az elmúlt 6 év során több mint 2000 órát tartottam és imádtam minden pillanatát. Aztán 2018-ban újra a Bikram tréningen találtam magam Mexikóban, és itt már egészen biztos lettem benne, hogy ez egy örök szerelem marad az életemben.

Nagyon szeretem látni a folyamatos fejlődést a vendégeimen, azt, ahogy inspirálják egymást és amikor fáradtan, mégis feltöltődve mosolyognak az óra végén. Remélem Veled is sikerül megszerettetnem majd ezt a mozgásformát. Én ezen leszek!

Andi órái