16:47 Bajza Bikram Yoga | Judit
Bajza Bikram Yoga
Bajza Bikram Yoga
inspiration. move. change.
HU
nyelv
EN

Judit

görgess lejebb

Polgár Judit vagyok, pszichológus és Bikram jóga, Inferno Hot Pilates és Hot Core Fusion oktató. 

A történetem a bikram jógával 6 évvel ezelőtt kezdődött. Kisgyermekként nem szerettem a sportot, de később felismertem, mennyire felszabadító dolog is a mozgás, így 17 éves koromtól már el sem tudtam képzelni az életemet sport nélkül.

Az elején leginkább futottam (sőt még most is a futás nagy szerelmese vagyok), de jártam edzőterembe, és csoportos órákra is. Azonban úgy éreztem, valami hiányzik, így eljött az idő, hogy más mozgásforma után nézzek. 

Így találtam rá a neten a Bikram jógára. A gondolatot (vagy inkább találatot) végül tett követte, így eljutottam életem első bikram órájára is. 

Ez még a Hattyúházban történt, Andi óráján vettem részt. Nekem sokakkal ellentétben már az első óra azt hozta, amit elvártam: fantasztikusan átmozgatott és utána hihetetlenül jól éreztem magam. 

Lehet, hogy a meditatív hatása miatt, de utána átaludtam az egész délutánt, de ezzel együtt tudtam, hogy megtaláltam azt, amit kerestem. Hosszas jógázás után végül elvégeztem egy Hot Yoga képzést Hollandiában, ahol leginkább a Vinyasa és a Hot Core Fusion óra elemeit sajátítottam el. Ezután a szerelem már odáig “fajult”, hogy 2018 tavaszán elmentem Mexikóba is a Bikram Yoga Teacher Training-re.

Összesen 9 hétig tartott és be kell, hogy valljam, egy hatalmas mentális és fizikai erőpróba volt, de mindezzel együtt egy egyedülálló élmény. Egy évre rá, 2019-ben pedig megvalósult az álmom, egy saját Bikram jóga stúdió, melynek vezető jóga fajtája természetesen maga a Bikram. Azonban e mellett más órákat is tartunk, például Yin jógát.

És hogy miért szeretem a Bikram jógát?

Mert önfegyelemre, koncentrációra, kitartásra és relaxációra tanít, valamint fiatalon tartja a testet. Összességében szerintem ez a kulcs a testi-lelki egészséghez.

Pszichológusként hiszem, hogy ennek a jógának konkrét terápiás hatása is van. Sokszor érzem ugyanis, hogy önmagában is elegendő egy-egy nehezebb életperiódusban. Épp ezért szeretettel várlak az óráimon, hogy Te is megérezd a Bikram jóga jótékony hatásait!

Judit órái