Bajza Bikram Yoga
Bajza Bikram Yoga
inspiráció. mozgás. átalakulás.
HU
nyelv
EN

Judit

görgess lejebb

Polgár Judit vagyok, pszichológus és Bikram jóga, Inferno Hot Pilates és Hot Core Fusion oktató. 

A történetem a bikram jógával 6 évvel ezelőtt kezdődött. Kisgyermekként nem szerettem a sportot, de később felismertem, mennyire felszabadító dolog is a mozgás, így 17 éves koromtól már el sem tudtam képzelni az életemet sport nélkül.

Az elején leginkább futottam (sőt még most is a futás nagy szerelmese vagyok), de jártam edzőterembe, és csoportos órákra is. Azonban úgy éreztem, valami hiányzik, így eljött az idő, hogy más mozgásforma után nézzek. 

Így találtam rá a neten a Bikram jógára. A gondolatot (vagy inkább találatot) végül tett követte, így eljutottam életem első bikram órájára is. 

Ez még a Hattyúházban történt, Andi óráján vettem részt. Nekem sokakkal ellentétben már az első óra azt hozta, amit elvártam: fantasztikusan átmozgatott és utána hihetetlenül jól éreztem magam. 

Lehet, hogy a meditatív hatása miatt, de utána átaludtam az egész délutánt, de ezzel együtt tudtam, hogy megtaláltam azt, amit kerestem. Hosszas jógázás után végül elvégeztem egy Hot Yoga képzést Hollandiában, ahol leginkább a Vinyasa és a Hot Core Fusion óra elemeit sajátítottam el. Ezután a szerelem már odáig “fajult”, hogy 2018 tavaszán elmentem Mexikóba is a Bikram Yoga Teacher Training-re.

Összesen 9 hétig tartott és be kell, hogy valljam, egy hatalmas mentális és fizikai erőpróba volt, de mindezzel együtt egy egyedülálló élmény. Egy évre rá, 2019-ben pedig megvalósult az álmom, egy saját Bikram jóga stúdió, melynek vezető jóga fajtája természetesen maga a Bikram. Azonban e mellett más órákat is tartunk, például Yin jógát.

És hogy miért szeretem a Bikram jógát?

Mert önfegyelemre, koncentrációra, kitartásra és relaxációra tanít, valamint fiatalon tartja a testet. Összességében szerintem ez a kulcs a testi-lelki egészséghez.

Pszichológusként hiszem, hogy ennek a jógának konkrét terápiás hatása is van. Sokszor érzem ugyanis, hogy önmagában is elegendő egy-egy nehezebb életperiódusban. Épp ezért szeretettel várlak az óráimon, hogy Te is megérezd a Bikram jóga jótékony hatásait!

Judit órái