Bajza Bikram Yoga
Bajza Bikram Yoga
inspiráció. mozgás. átalakulás.
HU
nyelv
EN

Miért a bikram jóga?

görgess lejebb

Biztosan te is számos mozgásformát kipróbáltál már, mégis úgy érezted, hogy hiányzik valami. Valami, ami egyesíti magában ezeket a sportokat, valami, ami eddz, mégis megnyugtat. A bikram jóga során ezt a meditatív állapotot tapasztalhatod meg, sporttal vegyítve.

Nem csak a tested, a lelked is fejlődik.

Érdekel

A bikram jóga célja

Az embert nap mint nap rengeteg stressz éri. Meg kell felelned a munkahelyen, el kell viselned az ingereket a közlekedés során, és mindezek mellett a családdal is foglalkoznod kell.

A 40 fokos hőségben végzett gyakorlatok során a tested és az izmaid is hajlékonyabbá válnak. A fejed 90 perc alatt kitisztul, a szervezeted pedig méregtelenít, így az óra után úgy érzed majd, mintha kicseréltek volna.

Persze mindehhez idő kell, de te is érezni fogod, hogy minden egyes perc megéri.

Érdekel

A bikram jóga hatása

A jógának két szempontból nézve is pozitív hatása van, hiszen mind fizikailag, mind lelkileg megerősít majd.

Nézzük is először a fizikai oldalát.

Az edzések hatására sokkal hajlékonyabb leszel, az izmaid pedig megerősödnek. A rendszeres bikram jóga segít megelőzni a különböző szív-és érrendszeri betegségeket, erősíti az immunrendszert, valamint a kezdődő depresszióra, és a kiégésre is jó hatással van. Ha pedig odafigyelsz a táplálkozásodra is, akkor látványosan csökkenni fog a testsúlyod.

Kiprobálom

És hogy mi fog veled történni lelkileg?

Amit talán a legrövidebb idő alatt megtapasztalhatsz, hogy sokkal kevésbé stresszelsz, mint előtte. A fejed és a gondolataid kitisztulnak, ezáltal jobban tudsz koncentrálni a mindennapok során. Testben és lélekben is jelen leszel, ráadásul a jóga fiatalon is tart.

A bikram szerint ugyanis annyi idős maradsz, ahány évesen elkezdted a jógát.

Szeretnéd mindezt átélni?