16:47 Bikram Yoga Bajza | Rólunk
Bikram Yoga Bajza
The hottest Yoga in town
HU
nyelv
EN

Rólunk

Csak és kizárólag 90 perces Bikram jóga órákat kínálunk. Mert ez működik.

Ez a hatha jóga gyógyító formája.

Ez az eredeti hot jóga.

Hisszük, hogy ez segíti leginkább a testi-lelki egészséged megőrzését.

Your time is precious – don’t waste it!

A csapat

Klau,

Tulajdonos, Bikram Jóga oktató

Amikor először próbáltam a jógát (nem meleg, nem Bikram), teljesen alkalmatlannak bizonyultam a feladatra: nem voltam sem hajlékony, sem erős. Amikor eljött az óra végén a meditáció ideje, csak azt vártam, mikor menekülhetek ki a teremből. Csalódottan, dühösen, reményt vesztve.

 

A 30-as éveimhez közeledve mégiscsak szerettem volna formába kerülni. Először futni kezdtem. Sokáig elég is volt a futás (ami aztán tönkre tette a térdeimet), de eljött az a pont, amikor valami más, több kellett.  Valami olyat kerestem, amitől mégiscsak olyan lehet a testem, mint a jógától (de mégse legyen jóga). Így akadtam rá az interneten a Bikram jógára. Szerencsémre volt is egy stúdió tőlem 5 percre!!! Belevágtam hát.

 

Az első héten mentem minden nap ahogy javasolták. Le is fogytam majd’ 4 kilót. Ez meggyőzött. (Nevessetek nyugodtan. Igen, eleinte a külsőségek motiváltak. Pedig mennyi minden mást kaptam én ettől azóta! Sokkal-sokkal többet, mint amit kerestem.)

 

Vissza kellett térnem a multik világába és eljutnom a mélypontra, ahol a napi 8 pontosabban 10-12 óra munka annyira fullasztóvá vált, hogy már nem kaptam levegőt. Újra a Bikram jógánál kerestem menedéket. Az volt az ÉN időm – amikor nem kell telefont nézni, nem kell találkozni senkivel, nem kell izgulni, hogy mi történik.

 

Egyszercsak felmondtam és a következő Bikram oktatói tréningen találtam magam Los Angelesben. Teljesen átformálta az életem. Kívül, belül.

 

Az oklevéllel a kezemben azonnal oktatni (és utazni) kezdtem. LA, Las Vegas, Houston… Oslo, München, Róma, Budapest… Szerettem visszajárni a tréningekre is, mert itt mindig sok tapasztalt Bikram tanár fordult meg, mindig értek új inspirációk, mindig lehetett újat tanulni.

 

Az anyává válásom egy időre teljesen elvonta a figyelmemet a saját jógastudió gondolatától, de még az oktatástól is.

 

Már éppen érezni kezdtem a Bikram közösség hiányát, amikor Judit mesélt nekem a Bajza Bikram helyzetéről. Azonnal éreztem a pillangókat a gyomromban.

 

És most itt vagyok. Megérkeztem. Lelkesen, tele izgalommal, örömmel, várakozással… Alig várom, hogy együtt izzadjunk, együtt küzdjünk és együtt szülessünk újjá nap mint nap a Bikram Yoga Bajza “kínzókamrájában”!

 

Szifur

A jógaterem kis manója

 

…aki már magzat korában végigcsinált egy 60 napos kihívást. Sőt! Azóta személyesen Bikram óráján is részt vett.

Vigyázzatok, mert biztosan próbára teszi néhányszor a koncentrációs képességeteket.